0

Handlekurv

Hudpleie

Hudpleie & Graviditet

Gravid – hva skjer med huden under graviditet, og hvilke produkter bør du bruke?

Når man blir gravid kan det føre til en hel rekke endringer i huden. Man må gjerne endre sin hudpleierutine som man har brukt i flere år, nye «problemer» oppstår, i tillegg til dette er det noen ingredienser du bør unngå når du er gravid.

Problem: Pigmenteringer & ujevn hudtone

Når man er gravid kan flere oppleve økt sensitivitet i huden og oppleve hyppigere pigmentering (Melasma) i huden.

Hva bør du bruke av produkter få unngå dette?  Et must er å bruke faktor(SPF) hver eneste dag under graviditeten, og gjerne smøre deg flere ganger om dagen hvis du er gravid midt på sommeren. Et fint produkt ville vært Elixir Ultradefense SPF 30 som både beskytter, smører, pleier og innholder reparerende enzymer som er gunstig mot allerede oppståtte solskader i huden. (Gjerne caps og solbriller også) Andre produkter som er gunstige kan være Ceactil Everyday Serum fra Elixir. Serumet har høy dose av C-Vitamin, som ikke bare beskytter mot pigmenteringer – men styrker, pleier, fukter, glatter og motvirker frie radikaler i huden.

Problem: Acne og uren hud under graviditeten 

Med økt hormonell aktivitet, økt væskemengde, og stress kan dette føre til kviser og urenheter i ansiktet, bryst og rygg.

Hvilke produkter? Vanligvis ville gjerne en hudterapeut anbefalt produkter med A-Vitamin (retinol) og salisylsyre mot urenheter og acne – så skal man som gravid unngå å bruke disse produktene. Men heldigvis har vi noen alternativ, som vil kunne gjøre huden din bedre og holde urenheter og acne unna! En ingrediens som er effektiv mot acne og som er mye forsket på som heter Glykolsyre (AHA). Ingen studier har funnet noen resultater som antyder på at Glykolsyrer påvirker barnet. Produktet som Evening Restore Complex fra Exuviance inneholder litt AHA som vi vet har positiv effekt mot uren hud og acne. Hvis du er veldig nøye på å holde deg unna alt av syrer, så kan produkter fra Pure-linjen i Babor og Dr Babor Repair Gel Cream være et alternativ.

Problem: Økt sensitivitet og rødhet

Det er også helt vanlig å bli mer sensitiv, rød og ujevn i huden under graviditet. Huden tåler plutselig mye mindre, du reagerer enklere på produkter og blir fortere rød av produkter du har brukt tidligere.

Hvilke produkter? Produkter som virker styrkende, beroligende og pleiende er det du trenger. Produkter fra linjen Dr. Babor som blant annet Ultimate Repair Mask og Repair Cream hadde vært strålende alternativer – eller produkter som Normalizer og Ultradefense Repair Gel fra Elixir Cosmeceuticals. Et produkter med faktor på dagtid ville vi også selvfølgelig anbefalt.

Finnes det noen behandlinger jeg kan ta under graviditeten for å pleie ansiktet?

Vi ville anbefalt deg gjerne å tatt en Signaturbehandling hos oss. Du vil en god behandling for å gi deg økt hudkvalitet, råd, tips og produktveiledning. Samtidig vil du få anledning til å virkelig slappe av i fine lokaler, med rolig og harmonisk musikk. Under selve behandlingen vil vi selvfølgelig tilpasse oss etter dine ønsker og din hud sitt behov.