0

Handlekurv

Hudpleie

Q & A – Sol

På denne tiden er det mange som har spørsmål angående hud & velvære, derfor har vi laget en «Question-Answer» innlegg. Her er de mest vanlig spørsmålene fra våre kunder.

Spørsmål 1.) Jeg er redd for pigmenteringer, hva burde jeg bruke og være ekstra obs på?

For å forebygge mot pigmenteringer (eller som noen kaller det, aldersflekker) så må du bruke faktor, hver dag. Også anbefaler vi på det sterkeste å bruke C-Vitamin serum under, gjerne året rundt. C-Vitamin er en sterk antioksidant som jevner, glatter, lysner og strammer opp huden samtidig som den er god på å nettopp forebygge mot pigmenteringer. Hvis huden din er ekstra sensitiv, ville jeg også brukt caps/solhatt + solbriller.

Spørsmål 2.) Er det stor forskjell på faktor 30 og 50? Jeg vil beskytte huden min så godt jeg kan.

Det er lite som skiller faktor 30 og faktor 50. Det som er viktigst er at du smører deg ofte og nok. Anbefaler alle når man er eksponert for mye sol å smøre seg jevnlig hver 2-3 time. Hos oss finner du flere varianter fra flere merker som har faktor 30 eller høyere.

Spørsmål 3.) Jeg føler jeg ikke blir brun når jeg bruker solkrem, går det bra hvis jeg ikke bruker solkrem?

Nei, nei, og nei. Hvis du er opptatt av hud og helse så er solkrem et must, egentlig året rundt. Solkrem beskytter ikke bare huden mot solbrenthet, men også hudkreft, pigmenteringer, ujevnheter og rynker. Å bruke solkrem er faktisk det beste anti-age tipset en hudpleier kan anbefale sine kunder. Du kan få fin, dyp og jevn brunfarge med solkrem. Man kan ta Betakaroten, C-Vitaminer (kapsler) og Omega 3-fettsyrer som ville kunne fremheve og gi dypere brunfarge.


Jeg bruker mye fruktsyrer og A-Vitamin (Retinol) til vanlig, skal jeg stoppe på sommeren?

Både ja og nei. Hvis du er nøye med å bruke faktor, og å smøre deg jevnlig når du er eksponert i sol så går det fint. Selv om jeg ville anbefalt deg å la fruktsyrene og A-Vitaminen bli hjemme hvis du skal til varmere strøk.  Grunnen til at man bør stoppe er for at fruktsyrene og A-Vitamin kan gjøre huden sensitiv.

Jeg føler huden min blir ekstra fet nå på sommeren, er det noen produkter som jeg kan bruke for å dempe det?

Ja, vi har flere produkter. Det kan kommer litt an på hvordan huden din er. Vi har både mattende dagkremer, pleiende nattkremer og masker som er veldig fine mot fet hud. Men, hvis man til vanlig ikke er spesielt fet i huden, ville jeg anbefalt en rensende maske, som man kan bruke 1-2 ganger i uken. Vi har gode og rensende masker fra blant annet Exuviance og Elixir Cosmeceuticals.

Når jeg er i sol blir jeg ekstra rød i huden, selv om jeg bruker faktor og smører meg ofte. Er det noen produkter som kan roe ned huden?

Ja, vi har flere produkter som roer, pleier og forebygger huden både før og etter soling. Vi har reparerende produkter som både kommer i serum og krem variant, jeg ville anbefalt Dr. Babor Repair Serum/Cream eller Repair Gel fra Elixir Cosmeceuticals. Disse kan brukes alene, som et serum, eller eventuelt under solkrem. Disse vil roe ned huden, samtidig som de tilfører huden gode ingredienser som også virker anti-age.

Leave a Reply