0

Handlekurv

Hudpleie

#SKINFOOD – Banan

Det er ingen hemmlighet at mat, hud og helse henger sammen. Derfor har vi ved Annes Hudpleie & Spa begynt å ta for oss matvarer som gunstig både får huden og helsen vår – først ut er banan.

Bananer kommer orginalt fra Sør-Amerika, og er en av de mest populære fruktene her i Norge. Banan inneholder mer karbohydrater enn de fleste andre fruktslag, og er dermed velegnet for å gi et energitilskudd. Banan er derfor ideell å spise før og etter fysisk aktivitet, da kroppen fort tar til seg næringen.

Banan er en kilde til vitamin B6 som bidrar til normal energiomsetning og til immunsystemets normale funksjon. Banan er også en kilde til kalium som bidrar til normal muskelfunksjon og normalt blodtrykk. I tillegg er banan en kostfiberkilde. Kostfiber er gunstig for fordøyelsen. Banan inneholder også A, C og E-Vitamin. Både A, C og E-Vitamin er viktige og virkningsfulle vitaminer som vi finner i mange hudpleieprodukter.

Vitamin A fungerer som en antioksidant som kan nøytralisere skadelige elementer i huden. Vitaminet kan hjelpe med å hele hudinfeksjoner, samt motvirke tørr hud og rynkedannelse. Det kan også beskytte huden mot solskader. A-vitaminer bidrar også til et godt blodomløp som er en forutsetning for en sunn hud.

Vitamin C er med i dannelsen av kollagen som hjelper med å holde huden din ung og elastisk. Det beskytter mot tidlige linjer, og slapp hud som er forårsaket av frie radikaler. Vitaminet regulerer også talgproduksjonen som sørger for at huden din ikke tørker ut.

Vitamin E kan hjelpe med å beskytte huden mot tidlig aldring, ved å bygge opp muskler og vev. Det kan også forebygge tørr og glansløs hud, samt leverflekker. Vitaminet kan fremme blodsirkulasjon og sårheling.

Banan kan brukes til så mye! Du kan spise banan alene, i smoothie, på brødskiven, i frokostblandingen eller til og med i bakevarer.

Leave a Reply