0

Handlekurv

Hudpleie

#Skinfood: Oliven

Oliven er en sentral ingrediens både når det kommer til mat og hudpleie, men hvor sunt er oliven hud og kropp?

Helsefordeler med olivenolje.

Det er som sagt stor enighet om at olivenolje er bra for helsen. Her er noen av de viktigste grunnene til at denne oljen blir ansett som helsebringende:

1. Forebygger hjerte-og karsykdom

Olivenolje av god kvalitet er naturlig rik på antioksidanter, blant annet polyfenoler.

2. Unik fettsyresammensetning og høyt næringsinnhold

Olivenolje har lenge vært kjent for sin unike sammensetning av fettsyrer. Først og fremst består oljen av umettet fett, i hovedsak oljesyre som er en enumettet omega-9 fettsyre. I tillegg er oljen rik på vitaminer og antioksidanter. Blant annet vitamin E og K.

Extra virgin olivenolje av god kvalitet er full av helsebringende antioksidanter som fenol, polyfenol, fenolsyrer og hydrokarboner.

3. Kan beskytte mot kreft og Alzheimer

Selv om mesteparten av forskning på olivenolje har dreid som om helsefordelene relatert til hjerte- og karsykdom er det også mye som tyder på at det kan være gunstig i forebygging av visse typer kreft og Alzheimer.

En studie har vist at olivenoljes høye innhold av den umettede fettsyren oleocanthall bidrar til å bevare strukturen til hjernecellenes membran og deres levetid, og dermed forebygge mot Alzheimer. Vitamin E som olivenolje er rik på, ser også ut til å redusere aldring av hjernen.

Hvordan bruke olivenolje?

Bruk extra virgin olivenolje til matlaging ettersom dette er 100% naturlig og ren fruktolje, noe som absolutt er det beste for både din helse og smaken.

Olivenolje passer til å brukes i det meste av matlaging. Alt fra salatdressinger, marinader, supper, gryteretter og til ovnsbakte grønnsaker.

Olivenolje med god kvalitet?

For å finne en riktig god olivenolje med godt kvalitet skal du se etter:

  1. Oljen skal være merket med opprinnelsesland, produksjonsted, produsent, oliventype og holdbarhetsdato.
  2. Oljen skal være i en mørk flaske eller boks, som beskytter mot lys.
  3. God lukt og smak – smak gjerne på olivenoljen før du kjøper den. Den skal både lukte og smake godt.
  4. Den må være kaldpresset, extra virgin