0

Handlekurv

Hudpleie

#Skinschool: Betakaroten

Hva er betakaroten og hvor finner vi betakaroten?

Betakaroten er en gruppe røde, gule og oransje fargestoffer som naturlig finnes i en hel del planter og matvarer. Noen av disse stoffene kan omdannes til aktivt vitamin A i kroppen, såkalt retinol. Betakaroten er det kraftigste forstadiet til vitamin A i mat. A-Vitamin er det viktigste vitaminet for huden, og A-Vitamin er generelt helt essensielt for vår kropp.

Karotenoidene, og spesielt betakaroten, er en antioksidant som vi så absolutt bør få i oss. Du finner dem i fargesterke frukter og grønnsaker, også de mørkegrønne. Gulrot, søtpotet, brokkoli, spinat og papaya er spesielt rike på betakaroten. Betakaroten er en av de mest kraftige antioksidantene – Betakaroten vil kunne gi deg en gyllenbrun hud. En enkel måte å få i seg nok betakaroten er å ta det som tilskudd, hver dag!

Betakaroten = Helsegevinst?

  • Høy dose av betakaroten styrker hele huden din og gjør den mer motstandsdyktig til sol, solskader og pigmentering.
  • Betakaroten motvirker soleksem
  • Betakaroten styrker vårt immuneforsvar
  • Studier viser til at inntak av betakaroten kan motvirke hårtap, samt styrke håret generelt.
  • Studier viser til at inntak av betakaroten er bra for vår hjerne.
  • Betakaroten (som nevnt ovenfor) omdannes til A-Vitamin i kroppen, A-Vitamin i seg selv styrker huden og kan forbedre en rekke hudtilstander (acne, tørr hud, sensitiv, osv)
  • Et kosthold med høyt inntak av betakaroten kan motvirke flere livsstil sykdommer som diabetes, kreft, hjertesykdommer og flere.

Funfact – hvorfor er Flamingo rosa?

Flamingo babyer er grå når de blir født, men når de blir eldre blir de rosa – årsaken til dette er dietten til den morsomme fuglen. Flamingoer spiser masse alger, reker og generelt krepsdyr, disse inneholder mye karoten. Karoten inneholder også enzymer som metaboliserers i leveren og blir til pigmentmolekylder som endrer fargen på flamingoer fra grå til rosa.  Ofte er Flamingoer som finnes i dyreparker mere hvite, og dette skyldes rett og slett at kosten de får ikke inneholder like mye karoten.

Leave a Reply