0

Handlekurv

Hudpleie

#Skinschool: HEV – Hva er HEV?

HEV – står for High Visible Light (også kjent som det blå lyset) 

I det seneste har det kommet ofte opp  i media om HEV og det blå lyset. HEV er stråling på lik linje som UVA og UVB. HEV får vi fra sol, telefon, ipad og datamaskiner. Flere studier viser at HEV er skadelig for huden.

Hva er HEV – og hva er forskjellen HEV og UVA og UVB?

UVA og UVB er som kjent fra solen, og disse strålingene kan vi ikke se. UVA og UVB påvirker huden vår, og uten beskyttelse skader det huden vår – dette vet vi.

UVA går inn i huden å gir en skade, UVB er det som gir oss farge. Flere studier viser at faktisk HEV kan gå lengre og dypere inn i huden sammenlignet med UVA – og skape rynker, ujevn hud og pigmentskader.

HEV (det blå lyset) kommer både fra sol og våre elektroniske apparater som vi bruker hver eneste dag. Det som skiller UVA og UVB med HEV er at HEV er tilstede hele døgnet. Jo mer vi bruker digitale apparater jo mer utsatt er vi.

Hvordan beskytte huden mot HEV?

For å beskytte huden mot HEV (+ UVA & UVB) skal du bruke en dagkrem med SPF hver eneste dag. Du bør bruke en dagkrem som også inneholder flere antioksidanter, ellers må du ha et serum som inneholder antioksidanter. HEV på lik linje med UVA og UVB gjør at huden skaper frie radikaler fortere enn normalt. Antioksdianter forebygger og motvirker denne prossessen – Antioksidanter motvirker også ujevn hudtone, pigmentskader, rødhet og jobber anti-age! Antioksidanter bør du inkludere i din hudpleierutine uansett hvis man ønsker en sunn, ung og glødende hud.  Langsiktig bruk av antioksidanter gir deg og din hud gode resultater. Hvilke produkter med antioksidanter som egner seg for nettopp din hud, kan vi hjelpe deg med.

Leave a Reply