0

Handlekurv

Hudpleie

Skinschool: Kollagen

Hva er kollagen?

Kollagen er et protein som vi har naturlig i kroppen. Kollagen finner vi i oppbyggningen av sener, ledd, muskler, hud, hår og andre viktige organer.  Kollagen er det proteinet vi mennesker har mest av i kroppen, og fungerer som et lim for huden vår. I huden dannes kollagenet i det mellomste hudlaget som heter dermis. Kollagenet jobber sammen med elastin og hyaluronsyre slik at hudstrukturen blir spenstig og sterk. Kroppen produserer daglig kollagen, men vår produksjon av kollagen avtar fra ca 25års-alderen.

Hva skjer når produksjonen av kollagen avtar?

Mengden av kollagen blir gradvis mindre og vanlige symptomer på dette er fine linjer, rynkedannelse og slapp hud. Dette gjelder naturligvis ikke bare ansiktet, men hele kroppen vår. Menn har av ren natur en fordel når det kommer til kollagen og hud. Menn har tykkere, mere talgproduksjon og sterke hud sammenlignet med kvinner. Så i utgangspunket vil menn ha en smidigere og «yngre» hud sammenlignet med kvinner når vi eldres – men som vi vet er unge jenter og kvinner langt flinkere til å ta vare på huden sin enn menn.

Kollagen og livsstil? Forebygging?

Kan kollagen bli påvirket av vår livsstil? Hva kan vi gjøre for å forebygge tap av kollagen?

UV-stråler, søvnmangel, røyking og et dårlig kosthold (sukker, usunt fett) er noe som påvirket vår kollagendannelse på en negative måte. Hvis du bruker hudpleie tilpasset din hud, solbeskyttelse og et riktig kosthold med vitaminer, antioksidanter, fisk, frukt, egg, nøtter – Dette hjelper vår kropp til å produsere mer og sterkere kollagen. Hudpleie og solbeskyttelse vil beskytte og forebygge deg og din kropp på utsiden, og riktig kosthold vil beskytte deg og forebygge fra innsiden. Forskning viser at Vitamin C er en mester på å produsere kollagen. Kostholdet forebygger ikke bare at du for en finere, stekere og yngre hud, men også generelt en friskere og sterkere kropp.

Leave a Reply