0

Handlekurv

Hudpleie

#Skinschool: Sol og solskader

Vi på Annes Hudpleie & Spa er veldig opptatt av å beskytte oss mot sol og solskader. I dette innlegget skal vi gi dere litt informasjon hvordan beskytte og behandle huden mot sol.

Hva er UVA- og UVB stråler, og hva er forskjellene på disse? 

UVA-strålene har vi året rundt, uansett vær og klima. UVA trenger gjennom skyene, vinduer og overhuden og går langt ned i huden. UVA kan gi en rekke endringer i din hud:

  • Endring i elastin og kollagenfibrene som gjør at  huden blir slappere, mindre smidig og gir rynker.
  • Du kan utvikle soleksem, rødhet og kløe.
  • Pigmentforandringer.
  • Hudkreft.

UVB er det som gir deg farge, og det kommer med solen. UVB gir deg farge, rødhet, solbrenthet og så videre hvis man ikke beskytter seg.

Hvordan beskytte huden mot sol og solskader?

 SPF (Faktor) er den øverste og absolutt viktigste delen av hudpleien når det både gjelder anti-age, sol, solskader og generelt når man tenker på sunn hud. Faktoren beskytter huden mot aldring, linjer, rynker, ujevn hudtone, pigmentering og hudlidelser. Faktor bør man helst bruke året rundt hvis man er opptatt av hudhelse – Hos oss har vi kremer med faktor som man kan bruke som en dagkrem. Vi har flere typer som beskyttet både mot UVA- og UVB som passer for forskjellige hudtyper og hudtilstander – og disse dagkremene har gjerne flere funksjoner enn kun å beskytte mot solen. Noen har gode og viktige ingredienser – antioksidanter og vitaminer som virker anti-age. Kremene er også fuktighetsgivende og pleiende.

 En annen viktig del av hudpleien for sunn hud og sol er C-Vitaminer.  C-Vitamin er en sterk antioksidant som styrker, pleier, fukter og beskyttet mot mange av skadene solen gir huden. C-Vitamin er det beste i kombinasjon med SPF til beskytte huden mot sol, stråling, hindre pigmentering og motvirke hudaldring. C-Vitamin er generelt en av de beste ingrediensene når det gjelder både anti-age, spenst, forebygging og motvirke pigmentering. Når det kommer til produkter med C-Vitamin er det viktig at produktene inneholder nok C-Vitamin slik at serumet/kremen kan utgjøre en forskjell på huden – hos oss finner du disse produktene. Vi har flere typer C-Vitamin produkter både i serum og krem. Disse virker også forskjellig, ut i fra både hudtype, hudtilstand, alder og behov. Annes Hudpleie & Spa har flotte produkter fra Dr. Babor, Exuviance, Elixir Cosmeceuticals og Glo Skin Beauty.

Derfor skal man ikke slurve med solkrem – å beskytte seg mot sol er rett og slett viktig for å beskytte seg selv og sin helse. Hvis du er opptatt av å se ung og frisk ut i ansiket så gjelder det å bruke en dagkrem med som har både UVA og UVB og C-Vitaminer for å beskytte huden.  Husk at huden i ansiktet og brystet er tynnere sammenlignet med kroppen, og at både ansiktet og brystet er i utgangspunket mere utsatt for sol og stråling. Når du befinner deg på sydenferie, fjellet, havet eller generelt er mye ute i solen må du huske å smøre deg på nytt. Vi anbefaler hver 3 time.

Leave a Reply