0

Handlekurv

Hudpleie

Syrer i hudpleie: AHA, BHA eller PHA?

I en jungel av hudpleieprodukter er det lett å bli forvirret. Her har vi laget en kort oversikt over de vanligste og mest effektive syrene i hudpleie.

Alpha Hydroxy Acids – AHA 

Det er flere typer AHA-syrer, men den vi konsentrerer oss om er glykolsyre. Glykolsyre er den mest vanlige og sterkeste AHA-syren. Glykolsyre fjerner døde hudceller, peeler, minsker arr, øker hudens cellefornyelse, glatter huden, behandler pigmenter og solskader. Disse prossesene er fine til enhver hudtype og hudtilstand, men spesielt en hud som er moden, grov og gusten.  Å bruke en syre som glykolsyre er fin å kombinere med mange andre produkter, men forhør deg med din hudterapeut hvilke produkter som er gunstig å bruke med hverandre.

Hvilke produkter inneholder glykolsyre? 

Hos oss ved Annes Hudpleie & Spa har vi flere produkter som inneholder glykolsyre. Elixir Cosmeceuticals Peel Pads er en favoritt, disse inneholder 10%, 15% eller 20% glykolsyre.

Beta Hydroxy Acids – BHA

Neste syre er BHA-syre, den vi skal se på er mer kjent som salisylsyre. Denne syren er anti-inflammatorisk, fettløselig, peeler, gunstig på solskader, linjer og rynker. Men salisylsyre brukes hovedsaklig mot acne og en uren hud. Syren er nemlig fettløselig, noe som gjør at den egner seg mot fet hud med acne, tette porer, renser og roer ned huden.

Hvilke produkter inneholder salisylsyre?

Acticlear Peel Pads (Tidligere Anti-Acne Pads) Niactil Pro og Niactil 4% alle fra Elixir Cosmeceuticals inneholder blant annet BHA-syren salisylsyre.

Poly Hydroxy Acids – PHA-syre

PHA-syre er en syre som jobber saktere sammenlignet med f.eks glykolsyre. PHA har større molekyler enn f.eks glykol, noe som gjør at den penetrerer saktere ned i huden og ikke peeler like «hardt». PHA-syren egner seg til alle hudtyper og hudtilstander, men spesielt den huden som er litt sensitiv, eksem eller veldig tørr. PHA-syren binder også mye fuktighet i huden, øker cellefornyelsen og samtidig fungerer som en antioksidant i huden – en super syre som jobber på de fleste «problemområder» for enhver hud. Vi har flere PHA-syrer, de mest vanlige er gluconolactone og lactobionic syre.

Hvilke produkter inneholder PHA-syre?

Niactil Pro fra Elixir Cosmeceuticals og Skin Rise Bionic Tonic for å nevne noen inneholder PHA-syre.

Sol + syrer?

Vi ved Annes Hudpleie & Spa ønsker at du alltid skal beskytte deg mot UVA, UVB og HEV uansett årstid, og spesielt ved bruk av syrer. Syrer gjør at huden kan bli mere sensitiv, og mye soleksponering vil på sikt skade huden hvis du ikke beskytter huden. PHA-syren er i utgangspunktet helt trygg å bruke i sol siden den er så mild og fungerer som en antioksidant, men hvis du vil være helt sikker på å opprettholde sunn hud ved bruk av syrer, bør du bruke en krem med SPF hver eneste dag.